Tuesday 17 May 2016

Vervanging internetrouters, scheduled 8 years ago

Op zondag 22 mei 2016 vindt onderhoud plaats aan de internetrouters van ons netwerk. Tijdens de werkzaamheden verwachten we geen downtime, maar is het risico daarop wel aanwezig.

Onze netwerkleverancier heeft nieuwe routers aangeschaft die de huidige routers vervangen. Deze apparaten zorgen ervoor dat het internet wordt verbonden met jouw website, server of omgeving en zijn dus essentieel in de dienstverlening. De nieuwe routers zijn reeds geconfigureerd en als laatste stap in het proces moeten ze de routering van de huidige routers overnemen.

Tijdens het onderhoud worden eerst de twee nieuwe routers toegevoegd. Hierna worden de twee oude routers uit productie genomen. Het internetverkeer wordt tijdens dit proces omgeleid en zal een andere weg gaan volgen.

Zoals gezegd verwachten we geen downtime tijdens de werkzaamheden, omdat de internetverbinding niet wordt onderbroken. Toch is er altijd een risico verbonden aan het vervangen van internetrouters, aangezien deze essentieel zijn in de dienst die we jou leveren.