Tuesday 28 April 2020

Anti-Spam Mogelijk vertraging e-mail op ons mail cluster

10:15 uur: Zowel uitgaande als inkomende e-mail wordt goed en snel afgehandeld gedurende de tijd van monitoren. Daarom melden we dit incident hierbij af. Indien je nog issues ervaart, kan je ons hiervoor contacteren.

----- 30-04-2020 -----

09:05 uur: De functionaliteit van ons antispam- en mailcuster is hersteld en zowel inkomende als uitgaande e-mail worden weer snel afgehandeld. We blijven de situatie nog enige tijd extra in de gaten houden.

----- 29-04-2020 -----

21:02 uur: Het lukt ons nog niet om de situatie volledig te herstellen en we blijven onderzoek doen naar een oplossing tegen de vele inkomende spamberichten. Dit is vooralsnog even de laatste update. We zullen een nieuwe update plaatsen als er verbetering is en anders morgenvroeg weer.

20:10 uur: De drukte houdt nog aan en de binnenkomende hoeveelheid spam neemt iets af, maar is nog niet onder controle. Samen met de leverancier van de software kijken we nog naar een oplossing.

19:01 uur: We zien helaas nog weinig verbetering en de drukte houdt aan. We zijn nog druk bezig met het zoeken naar een oplossing.

18:06 uur: Door grote drukte op onze servers zijn deze niet in staat om alle e-mail snel af te leveren of te verzenden. We trachten de drukte af te laten nemen door de firewall scherper in te richten en afzenders van spam te blokkeren. Tot heden heeft dit nog niet het gewenste resultaat.

17:15 uur: Op dit moment ervaren wij problemen met ons Anti-Spam cluster dat ook e-mail afhandeling regelt voor onze shared hosting servers. Het kan zijn dat zowel inkomende als uitgaande e-mail dat via ons mailcluster loopt, vertraagd verzonden of ontvangen wordt. We zijn op zoek naar een oplossing en hebben hierover contact met de leverancier van de AntiSpam software, SpamExperts.